Mijn favorieten

Uw makelaar aan het woord


Geertje Bergsma


'Ik merk dat mensen het moeilijk vinden om hun woning verkoopklaar te maken en te houden. Want wat is verkoopklaar dan eigenlijk? Ik leg dat dan als volgt aan ze uit: Een woningzoeker kijkt met een andere bril naar een woning dan een woningverkoper. De laatste groep kan zijn huis moeilijk voorstellen zonder zijn fleurige gordijnen, het met veel moeite zelf gelegde laminaat, het antieke kastje van oma en hun heerlijke plofbank. De woningzoeker aan de andere kant, denkt alleen maar wat hij met de woning kan, of hij alles wel kan plaatsen en hoe zijn meubeltjes erin uit gaan komen.

Ik vind het daarom belangrijk om verkopers goed mee te nemen hoe woningzoekers specifiek naar hun woning kijken. Met regelmaat krijg ik terug dat mensen dat fijn vinden, want vergis u niet. Er komt heel wat bij een succesvolle woningverkoop kijken. Daar hoort gewoon een goede persoonlijke begeleiding bij.

Zo kies ik ervoor om zelf met de professionele fotograaf mee te gaan als er verkoopfoto's van de woning worden gemaakt. Op deze manier kan ik aanwijzingen geven en de huidige bewoners tekst en uitleg geven over het hoe en waarom nemen van specifieke foto's. Ook tijdens het verkoopproces blijf ik voortdurend in contact met verkopers om tips te geven hoe de woning verkoopklaar te houden. Service heet dit, maar wel geschreven met een hoofdletter S, want daar ga ik voor.'